Közösség Magyarország innovatív turizmusáért! – Megkezdte működését a Digitális Turizmus Szövetség

Megkezdte működését Magyarország első, célzottan a turisztikai és kommunikációs szektor digitalizációjával foglalkozó szövetsége, a Digitális Turizmus Szövetség. Számtalan lehetőség áll a leendő tagság előtt, amelyet cikkünkben foglaltunk össze.
A Digitális Turizmus Szövetség a turisztikai szektor hazai közösségének szervezését és a fejlődés, a digitális innováció irányába történő proaktív elmozdítását tűzte zászlajára. Ezen elképzelés megvalósításához széles eszköztárat tervez bevetni már a 2023-as évvel kezdődően. A Szövetség indulása kapcsán összefoglaltuk a legfontosabb lehetőségeket.
Célunk egy, a turisztikai szektor legfontosabb és leginnovatívabb hazai és nemzetközi szereplőinek szakmai jelenlétével szerveződő közösség építése, amelynek segítségével aktívan támogathatjuk a turizmus hazai fejlődését és digitalizációját. – nyilatkozta Rasztovits Dávid, a Digitális Turizmus Szövetség elnöke.

Egy tagság, számtalan lehetőség
A DTSZ tagsággal könnyűszerrel piaci versenyelőnyre tehetnek szert a turisztikai szektorban tevékenykedő vállalatok, egyesületek, for- és nonprofit szakmai szervezetek. A Szövetség előadásportfólióján, szerteágazó rádiós és online médiamegjelenésein keresztül remek megjelenési lehetőség nyílik az új ügyfelek felé történő nyitásban. Mindemellett olyan – számos turisztikai vállalkozás életében központi szerepet játszó – problémák megoldását fókuszba helyező témák is előtérbe kerülnek, mint az utóbbi években kialakult akkut munkaerőhiány, a szektor szervezeteinek digitalizációs lemaradása vagy a különféle üzletfejlesztési lehetőségek minősített beszállítói partnereken keresztüli kiépítése, támogatási, pályázati lehetőségek kiaknázása.
A Szövetség olyan egyedi lehetőségeket nyújt, mint a Digitális Turizmus Kódexhez való hozzáférés, a rendezvényportfólióba tartozó eseményeken való kitelepülési és előadási lehetőség. A tagok továbbá a Turizmus Világa podcast és rádióműsorban való megjelenési lehetőséggel is élhetnek. Kulcsfontosságú támogatással járhat – a szintén a Szövetség által nyújtott – turizmusallas.hu állásportálon való megjelenés is, amellyel a jelenleg érzékelhető munkaerőhiány leküzdésében nyújthat megoldást. Egyedi hirdetési csomagok mellett ingyenes bekerülés, hirdetési lehetőségek is rendelkezésre állnak. Ezek szektorspecifikus megoldást jelenthetnek a munkaerővel kapcsolatos problémákra.
Partneri lehetőségek, megbízható beszállítók
Minden, a Digitális Turizmus Szövetséghez beérkezett belépési kérelemmel együtt automatikus regisztrációt hajtunk végre a vali.hu rendszerében. Ezzel célunk további üzletfejlesztési, kapcsolatépítési lehetőséghez juttatni a turizmus és infokommunikációs szektorban tevékenykedő vállalkozásokat. – nyilatkozta Rasztovits Dávid, a Digitális Turizmus Szövetség elnöke.
A Szövetség továbbá minősített beszállítói partnerhálózatot is üzemeltet, amelyen keresztül számtalan közvetlen kapcsolattal segíti tagságát. Ezen kapcsolatokon keresztül kedvezményes, biztos szakmai háttérrel rendelkező partnerségekre tehetnek szert a marketing, IT, sales vagy épp rendezvényszervezés területén.
A Digitális Turizmus Szövetségbe való csatlakozással tehát számtalan, új lehetőség nyílik minden turisztikai szektorban tevékenykedő szereplő számára. Oktatás, innováció, médiamegjelenés és networking lehetőség mind ezek között szerepel. A jelentkezés folyamata rendkívül gyors, online elvégezhető. További kérdések esetén számos információ érhető el a Szövetség oldalán. Elérhetőségeinken pedig egyaránt várunk minden érdeklődő megkeresést.
A DTSZ az út vállalata digitális megújulásához! Csatlakozzon ön is!