Négy digitális trend, ami átszabja a turisztikai ipart

A változó elvárások a vendégek részéről, az üzemeltetés automatizálása, a sales-marketing tevékenység gyökeres átalakulása és a jogszabályi követelményeknek való megfelelés – négy trend, amelyek jelentős digitális fejlesztést igényel a turisztikai iparban működő vállalkozástól. A gyakorlatban ezek például a szállóvendég telefonjáról intézhető hotelszolgáltatásokat, az élelembiztonsági jelentést készítő okossütőt, az interneten percről percre frissülő szobaárakat, vagy éppen a vendégek digitális azonosítását jelentik. A megvalósításukhoz komoly tervezés, szakmai partner és forrás egyaránt szükséges.

RÉSZLETEK

Kína technológiai áttörést tervez a közlekedési szektorban 2035-ig

A kínai Közlekedési Minisztérium és a Tudományos és Technológiai Minisztérium 2035-re jelentős fejlesztéseket tervez a közlekedési ágazatban. A közlemény a közlekedési ágazatban az alapvető technológiák önellenőrzésére és egy olyan technológiai innovációs rendszer kialakítására szólít fel, amely 2035-re egy erős közlekedési hálózat kiépítéséhez szükséges.

RÉSZLETEK

Közösség Magyarország innovatív turizmusáért! – Megkezdte működését a Digitális Turizmus Szövetség

Megkezdte működését Magyarország első, célzottan a turisztikai és kommunikációs szektor digitalizációjával foglalkozó szövetsége, a Digitális Turizmus Szövetség. Számtalan lehetőség áll a leendő tagság előtt, amelyet cikkünkben foglaltunk össze.
A Digitális Turizmus Szövetség a turisztikai szektor hazai közösségének szervezését és a fejlődés, a digitális innováció irányába történő proaktív elmozdítását tűzte zászlajára. Ezen elképzelés megvalósításához széles eszköztárat tervez bevetni már a 2023-as évvel kezdődően. A Szövetség indulása kapcsán összefoglaltuk a legfontosabb lehetőségeket.
Célunk egy, a turisztikai szektor legfontosabb és leginnovatívabb hazai és nemzetközi szereplőinek szakmai jelenlétével szerveződő közösség építése, amelynek segítségével aktívan támogathatjuk a turizmus hazai fejlődését és digitalizációját. – nyilatkozta Rasztovits Dávid, a Digitális Turizmus Szövetség elnöke.
RÉSZLETEK

(+36) 30/319 5914