Digitalizáció a szállodák világában ? a COVID éra előtt és alatt megjelenő kihívások

A Corvinus Tourism Club diákszervezet ismét izgalmas előadással készült a turisztikai szektor iránt érdeklődőknek. A Restart Tourism rendezvénysorozat keretein belül élő közvetítésben beszélgettek Rasztovits Dáviddal, a Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatójával és Klemm Balázzsal, a Hotel & More Group tulajdonosával a szállodák és digitalizáció közti kapcsolatról és jövőbeli terveikről. Emellett szó esett arról, hogy a szállóvendégek milyen véleménnyel vannak a fogyasztói élmény digitalizációval történő növeléséről, és hogy a digitális átállást milyen körülmények befolyásolják.

Abban mindkettő vendégelőadó egyetértett, hogy a szálláshelyeknek a jövőben is mindenképpen nyitni kell a digitalizált megoldások felé. Dávid szavaival élve: ?a fogyasztói kultúra már mást igényel, ezért olyan megoldásokkal kell előállni, amik még 2030-ban is szolgálják a szektort?. Azonban ez nem szabad, hogy a humán erőforrás kárára valósuljon meg, hiszen ahogy Balázs is említette ?a vendég mindig is igényelni fogja a személyes kapcsolatot, ez a vendéglátás fogalma?.

Szóba került még a fiatalok helyzete a szállodaiparban, és az, hogy milyen kilátásaik vannak a munkaerőpiacon. Ennek kapcsán az előadók arra jutottak, hogy ?a pozíciók nem fognak eltűnni, inkább csak átalakulnak. A digitális megoldásokra sokkal fogékonyabbak a fiatalok, így biztos, hogy sokkal több lehetőségük fog nyílni.?. A lényeg, hogy a tapasztalt idősek és az úttörő fiatalok világa legyen összehangolva, hogy egy új turizmus korszaka indulhasson el.

Ha cikkünk felkeltette az érdeklődését, az előadás az alábbi linken visszanézhető: https://fb.watch/4xjQvUJfy7/

A CTC Magyarország első és legnagyobb turizmussal foglalkozó diákszervezete, mely fontosnak tartja, hogy a jelenlegi járványhelyzetben kiálljon a válság egyik legjobban sújtott ágazata, a turizmus mellett, és hangot adjon az érintetteknek, ezáltal is segítve a szektor mihamarabbi újraéledését. Emellett a CTC a YBG tagszervezete is egyben, mely a legnagyobb egyetemi diákszervezeti tehetségközösség.